Ще са ви необходими:
корите на 3 големи дини
2 кг. захар
лимонтозу или др. есенция
Първа стъпка:
Нарязваме и изяждаме динята, а корите отделяме за целта ни
Втора стъпка:
Динените кори се обелват от външната зелена част, отстранява се и вътрешната розова. Нарязват се с къдраво ножче за кашкавал на различни формички или на кубчета. Аз лично ги нарязах на кубчета.
Трета стъпка:
Корите се варят 2 пъти до кипване като се сменя водата. Прецеждат се с гевгир и се смесват със захарта. Вари се по-малко, колкото да се сгъсти мъничко сиропа. Преди да се насипе в бурканчета се слагат 2 кафеeни лъжички лимонтозу, есенция или няколко ванилии.
Ето го готово и нашето сладко
Много е ефектно! Корите стават като прозрачни стъкълца, а самото сладко много върви, поднесено към чаша шампанско или мартини!
Няма коментари:
Публикуване на коментар